Beanice,
Hoe het begon

2020, het jaar waarin ik afstudeerde. Ik zat in mijn laatste jaar op de Thomas More hogeschool in Mechelen en zou het volledige tweede semester stagelopen om ervaring op te doen op het werkveld. Ik zeg zou, want daar stak het coronavirus een stokje voor. Het was begin maart en het hele land ging in lockdown. Mijn stage werd stopgezet en ik viel ook zonder studentenjob. Daar zat ik dan, thuis. Ik had gelukkig als student-zelfstandige nog mijn eigen juwelenwebshop, maar daar kon ik me geen volledige dagen mee bezig houden. In het begin viel dit allemaal wel mee, maar na een tijdje had ik echt het gevoel van ‘ik wil iets doen!’

Het mooie weer kwam eraan en ik ben zelf een enorme ijsjes liefhebber, maar hier in Battel (waar ik woon) was er geen mogelijkheid om een ijsje te gaan eten. Zo kwam ik op het idee om een foodtrailer te huren om er zelf mee te beginnen en zo ontstond Beanice!

Beanice?

Beanice is een verwijzing naar de producten die ik aanbied in de trailer. Het is een samensmelting van de woorden bean en ice. De bean verwijst naar koffiebonen omdat je bij ons heerlijke koffie kan drinken en ice verwijst natuurlijk naar onze lekkere ijsjes. Leuk weetje: je spreekt de naam Beanice uit als be nice. Een leuke woordspeling vind ik!

Langs de ene kant hebben we de foodtrailer die tijdens de zomermaanden op één vaste plaats blijft staan. Hier kan je terecht voor ijsjes, wafels, frisdrank, huisgemaakte limonades, mocktails en enkele aperitieven. Daarnaast hebben we ook onze webshop waar je ontbijt-, brunch- en dessertboxen, 1L-dozen ijs en heerlijke alcoholvrije drankjes kan aankopen. 

Wij gebruiken steeds milieuvriendelijke, composteerbare verpakkingen gemaakt op basis van planten. Op deze manier zorgen ook wij voor een betere leefwereld en een lagere druk op het milieu!

Ons
aanbod

Het gezicht achter Beanice!

Mijn naam is Kaatje. Ik woon in Mechelen en ben 21 jaar. Zoals ik hierboven al even vermeld heb, ben ik in juni 2020 afgestudeerd. Omdat de coronacrisis mijn plannen toch wat heeft beïnvloed, ben ik nu zelfstandige in hoofdberoep en run ik twee bedrijfjes. Het uitbaten van mijn eigen zaak geeft mij heel erg veel voldoening omdat ik kan doen wat ik graag doe en hier mensen mee blij maak. Ik kook heel graag voor andere mensen en elke dag is anders. Daarom doe ik dit ook met enorm veel passie en liefde. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je altijd een mailtje sturen naar info@beanice.be of het contactformulier invullen.

Kijk ook even of je vraag nog niet beantwoord werd op de pagina veelgestelde vragen (; Ik hoop dat jij even enthousiast bent over het concept en hopelijk tot snel!

Veel liefs, Kaatje